Comisia pentru Situații Excepționale va cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică micșorarea tarifului la energia electrică.

Anunțul a fost făcut de către Andrei Spînu în cadrul unei conferințe de presă. 

„În ultima perioadă am avut negocieri complicate cu reprezentanții Tiraspolului și am ajuns la o înțelegere care asigură țara cu electricitate. Prețul la electricitate în urma acestei înțelegeri ar trebui să scadă. Suntem resposnabili de soarta a milioane de oameni și avem datoria să asigurăm toți cetățenii cu lumină și energie termică. Pentru prima dată în ultima perioadă ne-am angajat ca să avem această înțelegere pentru patru luni. În această iarnă vom avea energie electrică mai ieftină pentru toată țara. Astăzi, CSE va dispune revederea tarifului la energia electrică chiar din luna decembrie. ANRE va trebui să revadă decizia imediat după ce CSE va lua această hotărâre”, a declarat Spînu.

Pe 3 decembrie, Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie. Cantitatea pentru decembrie va ajunge aproximativ la 204.000 MW. Totodată, conform contractului, Moldovagaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng.