Cum informează sursele Insider Rușii vor concentra forțele de stânga în jurul lui Mark Tcaciuc.

Întâlnirea de acum câteva zile a fruntașilor PSRM cu liderul Congresului Civic denotă un început de tranziție sau de transmitere a cârmei socialiștilor în mâinile fostului ideolog al comuniștilor Mark Tcaciuc. Mișcările au început imediat după vizita lui Vlad Batrîncea la Moscova, despre care Insider a scris recent, acolo unde tânărul socialist a cerut o sumă impresionanta pentru organizarea protestelor.

Este cert faptul că Moscova l-a radiat pe Igor Dodon din lista partenerilor politici moldoveni, iar Vlad Batrîncea nu este capabil să consolideze stânga pro-rusă de la Chișinău.

Acțiunile de mai departe ale PSRM vor fi dictate de Tcaciuc, iar finanțarea formațiunii se va face doar prin intermediul lui.

Mai mult, în perioada următoare vom asista la transferul de imagine între socialiști și Congresul Civic. Pentru a vă convinge vă îndemnăm să urmăriți, diseară, un talk-show politic de la postul NTV, unde invitați speciali vor fi Tcaciuc și Batrîncea. Mai mult ca atât, stilul vizual acestora va fi identic. Ieșirile publice comune ale acestora vor fi din ce în ce mai dese.

Reanimarea politică a lui Tcaciuc va aduce o ruptură în rândul PCRM care este pus situația de a supraviețui alături de Șor ori de a reveni în grațiile Rusiei prin intermediul lui Tcaciuc.